Υπόκλιση Γκάλη στην Πλατανιώτη

Τρίτη, Φεβρουάριος 6, 2024 - 12:02πμ
Μοναδική!

Η ανάρτηση του "Θεού" του ελληνικού αθλητισμού, Νίκου Γκάλη, για την "χρυσή" επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Ντόχα.

Τα συγχαρητήριά του στην Ευαγγελία Πλατανιώτη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο, έστειλε μέσω των social media ο Νίκος Γκάλης.

Σύμφωνα με τον "γκάνγκστερ", η Ευαγγελία Πλατανιώτη αποτελεί έμπνευση για κάθε παιδί που ασχολείται με ένα άθλημα που δεν βρίσκεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας.
«Συγχαρητήρια Ευαγγελία Πλατανιώτη για την παγκόσμια πρωτιά που κατέκτησες! Εκτός από Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είσαι και έμπνευση για κάθε παιδί που ασχολείται με ένα άθλημα δύσκολο και όμορφο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αύριο θα πάει για προπόνηση με περισσότερη όρεξη, με περισσότερα όνειρα. Μπράβο σε σένα, στις προπονήτριες και στην οικογένειά σου!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γκάλης.

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία σήμερα Σάββατο έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην Ιστορία που κατακτά το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια, όπως αποκάλυψε είχε την πρόθεση η περσινή να είναι η τελευταία της συμμετοχή στη σόλο καλλιτεχνική κολύμβηση.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα είναι κάτι μαγικό, είναι κάτι μοναδικό», δήλωσε η από την Ντόχα.

«Οι προπονήτριες μου ήταν η δύναμη μου για να συνεχίσω»

«Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο. Για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς, είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”», πρόσθεσε.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ευχαρίστησε τις προπονήτριες που ήταν στο πλευρό της. «Πρώτα από όλα στις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αναστασία Γκούτσεβα, την κυρία Ναταλία Τσερνέτσκα, την κυρία Χρυσάνθη Θαλασσινίδου, αλλά και την Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Ταρές. Πέρυσι ήταν μαζί μου και οι τέσσερις, καθώς και φέτος, ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».

Η αθλήτρια μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση του προκριματικού (270,1901) και στον τελικό το εκτέλεσε ακόμα καλύτερα, βαθμολογήθηκε με 272,9633, στο καλλιτεχνικό κομμάτι έλαβε 101.6500 βαθμούς και στην εκτέλεση 171.3133.

Το αργυρό κατέλαβε η Ζακλίν Σιμονό από τον Καναδά με 269,2767 βαθμούς και το χάλκινο η Χουγιάν Ζου από την Κίνα με 262,3700 βαθμούς.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφτασε στην κορυφαία επιτυχία μέχρι σήμερα στην καριέρα της πανάξια. Το καλοκαίρι του 2022 στη Βουδαπέστη είχε φέρει τα πρώτα μετάλλια για την καλλιτεχνική κολύμβηση στα παγκόσμια πρωταθλήματα, τα χάλκινα από το τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στέφθηκε Πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, με τον πατέρα της μην μπορεί να κρύψει την χαρά και την υπερηφάνεια του για το ιστορικό επίτευγμα της κόρης του.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, ένα επίτευγμα σπουδαίο τόσο για την ίδια, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό.

 Η 29χρονη αθλήτρια με μια σπουδαία εμφάνιση στον τελικό, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο τουρνουά και να δώσει τεράστια χαρά στην οικογένεια της.

Μάλιστα ο πατέρας της «χρυσής» αθλήτριας μιλώντας για την κόρη του, ανέφερε πως είχε μοναδικό στόχο τη νίκη, υπογραμμίζοντας ότι πέρασε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο δεν το έβαλε ποτέ κάτω, τονίζοντας παράλληλα πως η πολιτεία δεν βοηθά τους Έλληνες αθλητές όπως θα έπρεπε.

 «Ήξερα της δυνατότητές της.

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και τα κατάφερε, σκοπός της ήταν να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο.

Από πολύ μικρή, η Ευαγγελία είχε ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Αν και πέρασε δύσκολες καταστάσεις, τα κατάφερε λόγω του χαρακτήρα της.

Η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους αθλητές, όπως έκανε παλιά, για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό πολύ περισσότερα παιδιά.

Αν κάποιος θέλει να σπουδάσει, πρέπει να τα σταματήσει αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

H EΘΝΙΚΗ

Το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Ντόχα, πήρε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Acrobatic.
Εκεί θα διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί, γιατί όχι μια ακόμη διάκριση.
Η ομάδα μας αποτελείται από τις: Μαρία Αλζιγκούζη, Θάλεια Δαμπάλη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Άρτεμη Κουρτάκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Σοφία Μαλκογεώργου.
Η Ελλάδα είχε το έκτο πιο απαιτητικό πρόγραμμα από τις 19 ομάδες που μετείχαν στα προκριματικά. Πήρε την πρόκριση για τον τελικό έχοντας την 7η καλύτερη επίδοση. Με βαθμό δυσκολίας 21.9000 και καλλιτεχνική εντύπωση 81.9500.
Η εκτέλεση βαθμολογήθηκε με 132.2868 και η ομάδα μας έφτασε συνολικά τους 214.2368 βαθμούς. Έτσι θα μετάσχει η Ελλάδα στον τελικό του Acrobatic που θα διεξαχθεί την Κυριακή (4/2) στις 13:00.

Υποστήριξη: SilkTech