Τρίτη νίκη η ΝΕΠ, τρίτο ρεκόρ ο Κουρής, χρυσή η Δράκου!

Κυριακή, Δεκέμβριος 17, 2023 - 12:02πμ
Η ΝΕΠ

Η ΝΕ Πατρών ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου καθώς έκαμψε με 12-11 την αντίσταση του Ηλυσιακού για την 3η αγωνιστική της Α2 Ανδρών.

Το σύνολο του Μάκη Λυκούδη βρίσκεται στη πρώτη θέση μαζί με το Νηρέα Γέρακα έχοντας το απόλυτο των νικών, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα και παρέμειναν στους έξι βαθμούς.

Ήταν το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε δύο ομάδες με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τελικά η ΝΕΠ ήταν εκείνη που επιβλήθηκε απέναντι στον Ηλυσιακό σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι από την αρχή μέχρι το τέλος, όμως η ομάδα του Μάκη Λυκούδη ήταν αυτή που υπερτερούσε στα σημεία και νίκησε με 12-11.

ΝΕ Πατρών – Ηλυσιακός 12-11
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 4-2, 2-3

Τα γκολ του Ηλυσιακού: Χριστοφίδης 1, Κάργας 1, Γκιτσάκης 1, Τασσόπουλος 1, Αποστολάκης 1, Σφηκάκης 4, Τσιρώνης 2.
ΝΕΠ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Μπάρλος, Γιαννακόπουλος, Τσίπης, Καραϊσκος, Τρασάι 5, Κωνσταντακόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρράς, Αντίοχος 1, Δελαπόρτας, Δραγώνας, Αβαγιανός 2, Καλαμας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ένα ακόμα Πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α΄ έκανε ο Φάνης Κουρής (Παίδας Β΄) στα 100μ. πεταλούδα με 57.44 καταρρίπτοντας το προηγούμενο (57.81) που ανήκε στον ίδιο από τις 2/12/2023 στα 30α Αλεξάνδρεια, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα των Χειμερινών Πανελλήνιων Αγώνων Ανδρών-Γυναικών που διεξάγονται στο ΟΑΚΑ. Ακόμη είχαμε τις προκρίσεις σε δύο τελικούς Β΄ Γυναικών. Πρώτα από την Πεφάνη Βερόνικα (Κορασίδα) στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 01:06.59, έπειτα από την Σκούτα Αποστολία (Νεάνιδα Β΄) στα 100μ. πεταλούδα με 01:03.84 και την τέλος ΄στο ίδιο αγώνισμα από τη Γιαννακοπούλου Παναγιώτα (Νεάνιδα) με 01:05.31. Επίσης έχουμε και την παρουσία του Χρυσανθακόπουλου Φώτη (Παίδας) στον Β΄τελικό των 400μ. Μικτής Ατομικής. Πολλά συγχαρητήρια στον Φάνη Κουρή και την προπονήτριά του Λίνα Μαστροπάσκουα για την επίτευξη ενός ακόμα Πανελλήνιου ρεκόρ (που ήταν και η 2η καλύτερη επίδοση στη νέα ηλικιακή του κατηγορία) και σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την προσπάθειά τους και την είσοδό τους σε τελικούς.

ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ

Με την επικράτηση της Νόρας Δράκου στα 50μ ελεύθερο των γυναικών ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των Χειμερινών Αγώνων Κολύμβησης Open Κατηγορίας & Νέων ανδρών / γυναικών που διεξάγονται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.
Ο τελικός της...μιας ανάσας, ήταν συναρπαστικός. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ΠΑΟ, τερμάτισε σε 25.58, η Κάλια Αντωνίου (ΠΑΟΚ) ακολούθησε με 25.60 και η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) σε 25.71.
«Νομίζω βρίσκομαι σε καλό δρόμο», τόνισε η Δράκου στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόσθεσε: «Λόγω ενός τραυματισμού έχασα δυο σημαντικούς μήνες προετοιμασίας σε μια χρονιά που είναι πολύ νωρίς το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα. Έτσι λοιπόν, μπήκα πολύ γρήγορα στη προπόνηση, έκανα έναν καλό αγώνα σήμερα, ίσως συμμετάσχω σε έναν ακόμα αλλά ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο προκειμένου να «πιάσουμε» το όριο με τις σκυτάλες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσωπικά δεν γνωρίζω αν τον Φεβρουάριο θα είμαι σε κατάσταση να διεκδικήσω όριο, σίγουρα όμως θα τα δώσω όλα να βρεθώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιούνιο στο Βελιγράδι».
Την απονομή έκανε ο γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας.

Υποστήριξη: SilkTech