Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΝΟΠ, Δημήτρης Χρονόπουλος

Παρασκευή, Δεκέμβριος 15, 2023 - 6:50μμ
Ο Δημήτρης Χρονόπουλος

Σε ηλικία 95 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Δημήτρης Χρονόπουλος, Μίμης για τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η είδηση θανάτου του Μίμη Χρονόπουλου σκόρπισε θλίψη στην πατρινή κοινωνία , καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός και ενεργός πολίτης.

Ο Δημήτριος Χρονόπουλος γεννήθηκε στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Μελιγαλά. Σπούδασε οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός. Υπηρέτησε, στη συνέχεια, τον Ερυθρό Σταυρό ως προϊστάμενος στο Αργοστόλι, μετά τους μεγάλους σεισμούς. Το 1956 τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ και μετατέθηκε στην Πάτρα, συνταξιοδοτούμενος το 1983 από υψηλόβαθμη θέση.

Ηδη από τη δεκαετία του ’60 ανέπτυξε μαχητική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Μεταπολιτευτικά, στήριξε με συνέπεια τη Νέα Δημοκρατία, συνδεόμενος με ιδιαίτερη φιλία με τα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη της παράταξης, με «επικεφαλής» τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Τον “σημάδεψε” η απώλεια του δευτερότοκου γιου του, του δημοσιογράφου Φώτη Χρονόπουλου. Είχε δίπλα του ως το τέλος, τον πρωτότοκο γιο του Γιώργο, τραπεζικό υπάλληλο, με μεγάλη διαδρομή στον ναυταθλητισμό ως διαιτητής πόλο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 16/12/2023

Η ανακοίνωση του ΝΟΠ

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Χρονόπουλος πρόεδρος του ΝΟΠ (1979-1984 & 1990)
Με λύπη ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατος του εκλεκτού μέλους, πρώην Προέδρου του ΝΟΠ και ενεργού πολίτη της πόλεως Δημήτρη Χρονόπουλου σε ηλικία 95 ετών.
Ο Μίμης Χρονόπουλος παρών πάντα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, διετέλεσε πρόεδρος του ΝΟΠ στην ξεχωριστή περίοδο του Ομίλου που είδε την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου της πόλης με την λειτουργία του πολυπόθητου κολυμβητηρίου.
Συνέβαλε ουσιαστικά στην προετοιμασία του ΝΟΠ για την νέα εποχή των σημαντικών διακρίσεων, καθώς στην διάρκεια της προεδρίας του κλήθηκαν προπονητές όπως ο Ιβο Τρούμπιτς και ο Κώστας Κοσκινάς που πρόσθεσαν νέα πνοή στο υγρό στίβο της πόλης.
Ως διευθυντής του παραρτήματος της ΔΕΗ υποστήριξε αρκετούς αθλητές στην επαγγελματική τους πορεία και συνέβαλλε στην οργάνωση της ομάδας πόλο της επιχείρησης.
Το ΔΣ του ΝΟΠ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο πρόεδρος Μίμης Χρονόπουλος άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην εκατοντάχρονη ιστορία του ΝΟΠ και του αθλητισμού της Πάτρας.
Τιμή στην μνήμη του θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο αγώνα του Ομίλου.
Υποστήριξη: SilkTech