Το ξαναχτίσιμο μιας ομάδας

Πέμπτη, Οκτώβριος 19, 2023 - 1:40μμ
Ο Ελ Κααμπί

Είναι αλήθεια ότι μετά την καταστροφική περσινή σεζόν του Ολυμπιακού έπρεπε να παρθούν πολύ μεγάλες αποφάσεις, όπως ταιριάζει στις μεγάλες ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Η διοίκηση από τις αρχές του καλοκαιριού έδειξε μεγάλη διάθεση να υποστηρίξει τον Martinez και τον τεχνικό διευθυντή, τον Κόρδον.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν μια μεταβατική περίοδος γιατί πολλοί παίκτες έφυγαν ενώ άλλοι ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά όπως ο Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Εμβιλά, Μπακαμπού, Καμαρά, Κουντέ, Χουάνγκ, Μπουχαλάκης, Κασάμι και άλλοι. Ονόματα δυνατά ήρθαν να ενισχύσουν το δύσκολο έργο του χτισίματος της νέας ομάδας, όπως Ορτέγκα, Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Γιόβετιτς, Φρέιρε, Ιμπόρα, Έζε και Κίνι και πολλοί ακόμα.

Τα πρώτα δείγματα της ομάδας είναι άκρως θετικά. Αρχικός στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα λινκ. Μπορεί η Τσουκαρίσκι να μην αποτέλεσε φόβητρο για τους ερυθρόλευκους αλλά δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο για την Γκενγκ. Μπορεί να μην έπιασε υψηλή ποιότητα ποδοσφαίρου αλλά σε αυτά τα παιχνίδια σημασία έχει η πρόκριση.

Όπως έχουμε αντιληφθεί από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος φαίνεται ότι η ομάδα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα κερδίζει τους αγώνες παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Παρ' όλο που οι παίχτες δεν έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί. Ο Μαρτίνεζ έχει πετύχει το σκοπό του, το δέσιμο της ομάδας. Οι παίκτες συνεργάζονται καλά μεταξύ τους και επικρατεί καλό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα θέματα, τα οποία πρέπει να διορθωθούν, για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Τοπάλα. Η ομάδα δεν έδειξε την απόλυτη συγκέντρωση που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι και ισοφάρισε στο τέλος χάνοντας πολύτιμος βαθμούς για τη συνέχεια.

Το μέλλον φυσικά κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Επειδή η ομάδα χτίζεται από την αρχή ο χρόνος θα είναι πολύτιμος για αυτήν. Οι φίλοι της ομάδας πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή στο χτίσιμο της ομάδας και να μην βιάζονται για γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα. Κανένας προπονητής, ούτε φυσικά ο Μαρτίνεζ, δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει από τη μία στιγμή στην άλλη τον Ολυμπιακό σε Μάντσεστερ Σίτι. Δύο πράγματα χρειάζονται υπομονή από τους φιλάθλους και δουλειά από το τεχνικό επιτελείο.

Συμπερασματικά, θα υποστηρίζαμε ότι το ξεκίνημα του Ολυμπιακού είναι θετικό και απομένει να δούμε κατά πόσο θα συνεχιστεί. Οι στόχοι κάθε χρόνο είναι οι ίδιοι και οι οπαδοί είναι απαιτητικοί από την ομάδα τους, θέλοντας να τη βλέπουν στην πρώτη θέση.

* Του Γιάννη Παπανδρέου

Υποστήριξη: SilkTech