Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στηρίζουμε τον αθλητισμό

Παρασκευή, Ιούνιος 23, 2023 - 12:00πμ
Ολο χαμόγελα

Η Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Muaythai) κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον Πατρινό πρωταθλητή και μέλος της εθνικής ομάδας Δήμο Ασημακόπουλο, οι οποίοι την επισκέφθηκαν στο γραφείο της στην Πάτρα, εν όψει των Ευρωπαϊκών Αγώνων (European Games, www.european-games.org).

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στην Κρακοβία της Πολωνίας από 21 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου με τη συμμετοχή 48 χωρών, εκπροσωπούμενων από περίπου 7.000 αθλητές και αθλήτριες σε 24 αγωνίσματα, εκ των οποίων τα 19 θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Μετά τη συνάντηση, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για τη δράση της εντός και εκτός εθνικών συνόρων, αλλά και προσωπικά τον πρωταθλητή μας Δήμο Ασημακόπουλο για τις αλλεπάλληλες διακρίσεις που έχει φέρει στα ελληνικά χρώματα. Είναι πολύ ελπιδοφόρο στην εποχή μας ότι νέοι άνθρωποι αφιερώνουν την ενέργειά τους στα σπορ και μάλιστα όχι μόνο στα πιο γνωστά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές μας που θα συμμετάσχουν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η Πολιτεία στηρίζει τον αθλητισμό», συμπλήρωσε η κυρία Αλεξοπούλου.

 Με ιστορία εκατοντάδων ετών, το Μουάιτάι (ταϋλανδέζικη πυγμαχία) είναι άοπλη πολεμική τέχνη που προσφέρει στους αθλητές του μια μορφή αυτοάμυνας και ταυτόχρονα ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό από τις αρχές του 20ού αιώνα και πλέον είναι αναγνωρισμένο σε πολλές χώρες, ενώ τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται διεθνώς σε κορυφαίο άθλημα πυγμαχίας, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ, www.pmf.gr), αθλητικό σωματείο επισήμως αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Υποστήριξη: SilkTech