Ο πόλεμος του νερού στο facebook

Κυριακή, Δεκέμβριος 20, 2020 - 8:48μμ
Τ. Πετρόπουλος - Ν. Παπαδημάτος

Πόλεμος ξέσπασε στο facebook, ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ, Νίκο Παπαδημάτο.

Αφορμή η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το νερό στις αθλητικές εγαταστάσεις.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!

Ο Τάκης Πετρόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά:

Ενώ το κράτος χρωστάει στο Δήμο Πατρέων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας κ. Νίκος Παπαδημάτος με ένα κρεσέντο θράσους, λαϊκισμού και υποκρισίας ζητάει για λογαριασμό της ρέστα κι από πάνω.

Η κυβέρνηση χρωστάει στο Δήμο 5,3 εκ. ευρώ για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο με βάση την προγραμματική Σύμβαση Παραχώρησης του.

Η κυβέρνηση δεν έχει επιχορηγήσει ως οφείλει συνταγματικά ούτε με ένα ευρώ το Δήμο Πατρέων για τη λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι Πατρινοί μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό έχουμε πληρώσει μέσω της κεντρικής φορολογίας την κατασκευή των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και του «Πεπανός».

Οι Πατρινοί εργαζόμενοι πληρώνουν κάθε χρόνο μέσω της κεντρικής φορολογίας τη λειτουργία και συντήρηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και του «Πεπανός».

Οι Πατρινοί εργαζόμενοι πληρώνουν κάθε μήνα 45-50 ευρώ για να μάθουν κολύμπι τα παιδιά τους και να ψυχαγωγηθούν στο «Πεπανός», που φτιάχτηκε, λειτουργεί και συντηρείται με τα δικά τους χρήματα.

Του κ. Νίκου Παπδημάτου δεν του φτάνει που πληρώνουν οι εργαζόμενοι τρεις φορές θέλει να πληρώνουν και μια τέταρτη μέσω και του Δήμου ζητώντας θρασύτατα μεγαλύτερη έκπτωση από ΤΟ 50% που ήδη κάνει στο «Πεπανός» η ΔΕΥΑΠ.

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ 

Η απάντηση του Νίκου Παπαδημάτου:

«Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα άτομα που ασχολούνται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με επαγγελματικές προδιαγραφές γαλουχούνται με ήθος, ειλικρίνεια και κυριαρχεί στην συμπεριφορά τους η αλήθεια.  

Δυστυχώς, ο κ. Τάκης Πετρόπουλος δείχνει ότι αυτά τα    χαρακτηριστικά τα έχει ξεχάσει. Και τούτο γιατί το κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον χαρακτηρίζει συνειδητά ψεύτη.  

Γνωρίζει ότι το μηνιαίο κόστος λειτουργίας της πισίνας του ΠΕΑΚ είναι περίπου 32.000 ευρώ. Κάνουν χρήση καθημερινά, όταν η εγκατάσταση είναι σε πλήρη λειτουργία, 500-600 άτομα. Το μηνιαίο έσοδο για την χρήση της πισίνας δεν υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ! Το τίμημα για ένα πολύ μικρό μέρος των χρηστών της πισίνας είναι μόλις 5 ευρώ το άτομο, 8 ευρώ τα δυο αδέρφια και δωρεάν σε περίπτωση τρίτου μέλους της οικογένειας. Επίσης, γίνεται δωρεάν χρήση της πισίνας από ΑμΕΑ, φοιτητές, πολύτεκνους, άνεργους, εθελοντές, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων.  

Άραγε η χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι 10 ευρώ το άτομο ανά μήνα όπως ακούγεται;  Εύχομαι τελικά τα γραφόμενα του κ. Πετρόπουλου να μην αποτελούν προσωπική του άποψη, αλλά να είναι κατ΄ εντολήν του ΚΚΕ από το οποίο έχει ανάγκη διαπιστευτηρίων».

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Στάθη Κεραμιδά:

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…

Αυτό θυμίζει ο απίθανος πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Ν.Παπαδημάτος, ο οποίος έχει ανέβει στα κεραμίδια και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή επειδή δεν κάνει τη χάρη στη γγΑ, δηλαδή στην κυβέρνηση, να συμφωνήσει σε περαιτέρω έκπτωση στην τιμή του νερού που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις του, το ΠΕΑΚ.

Το νερό στο ΠΕΑΚ δεν τιμολογείται ως οικιακό. Η τιμή του καθορίζεται με τιμολόγιο κρατικών αθλητικών δομών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ απαιτεί η τιμή του νερού να είναι αντίστοιχη με αυτή που χρεώνεται το δημοτικό Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Εδώ, ο αγαπητός πρόεδρος, συγκρίνει κολοκύθια με αυγοτάραχο!

Το Παμπελοποννησιακό, όπως και τα υπόλοιπα δημοτικά γήπεδα, παραχωρούνται δωρεάν στους χρήστες , σωματεία και δημότες. Αντίθετα, στο ΠΕΑΚ τα σωματεία  πληρώνουν ενοίκιο , ενώ οι πολίτες χρεώνονται με κεφαλικό φόρο.

Θεωρούμε αδιανόητο μία δημόσια αθλητική εγκατάσταση να μισθώνεται από τα σωματεία για τη χρήση της.

Γνωρίζουμε επ΄αυτού και την απάντηση του κ.Παπαδημάτου και πολλών άλλων με την ίδια ιδεολογικοπολιτική αντίληψη ΄΄και τι το περάσατε εδώ, Σοβιετία;΄΄λένε.

Ε, τότε να αλλάξετε και το Σύνταγμα που ρητά αναφέρει ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η άθληση της νεολαίας είναι δικαίωμα και υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει δομές με δωρεάν χρήση.

Η γγΑ πως έχει βοηθήσει την πόλη να αναπτύξει τον αθλητισμό ;

Τι χρηματοδότηση έχει προσφέρει για συντήρηση του Παμπελοποννησιακού και των άλλων δημοτικών γηπέδων ;

Η απάντηση είναι : Δεκάρα τσακιστή!

Δύο παραδείγματα για να κρίνει ο κόσμος που βρίσκεται το δίκιο και που το άδικο: Η ΔΕΥΑΠ, όπως και ο δήμος, θέτουν εδώ και χρόνια το αίτημα στις κυβερνήσεις να πληρώνουν το ρεύμα με τιμολόγιο βιομηχανικό και όχι οικιακό . Το δίκαιο αυτό αίτημα απορρίπτεται κάθε φορά. Η ΔΕΥΑΠ για ρεύμα πληρώνει 4 εκ. ευρώ το χρόνο. Τα ίδια και ο δήμος.

Το δεύτερο: Η ΔΕΥΑΠ και ο δήμος ό,τι προμήθειες κάνουν σε υλικά και προιόντα , χρεώνονται με 24% ΦΠΑ. Είναι σωστό ο δήμος (είναι δημόσια υπηρεσία) όταν αγοράζει τρόφιμα για να τα διανείμει στους φτωχούς να του βάζουν το καπέλο του 24%;

Αυτές είναι οι άδικες αποφάσεις, κ.Παπαδημάτε, τις οποίες γνωρίζετε , αλλά ποτέ δεν τις αποδοκιμάσατε.  Τώρα, απλά ζητάτε από το δήμο να διευκολύνει την κυβέρνηση να πληρώνει λιγότερα, αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση γδέρνει το δήμο, δηλαδή τους δημότες, από παντού !

Το θέμα έχει και πολιτική διάσταση διότι ο κ.Παπαδημάτος, εκτός από πρόεδρος του ΠΕΑΚ, είναι και δημοτικός σύμβουλος , επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ.  Να τον ρωτήσουμε, λοιπόν : Αυτός είναι ο ρόλος του στο δήμο ; Να πιέζει ώστε να μειώνονται τα έσοδα της πόλης και να ωφελείται η κυβέρνηση ;

Δηλαδή, αν είχε εκλεγεί δήμαρχος θα προτιμούσε να ζημιώσει οικονομικά την πόλη και τους δημότες της, μόνο και μόνο για να είναι αρεστός στην κυβέρνησή του ;

Πατρινέ κρίνε…

(ΥΓ : Συμφωνούμε απόλυτα με την κατακλείδα του κειμένου Παπαδημάτου ΄΄Πατρινέ κρίνε΄΄. Αυτό ζητάμε κι εμείς να κρίνει κάθε Πατρινός)

Υποστήριξη: SilkTech