Β. Γραμμένος στο sportin.gr: «Ανθρώπους σαν τον Κατσουράνη θέλουν όλες οι Παναχαϊκές της χώρας»

Πέμπτη, Φεβρουάριος 22, 2018 - 2:39πμ

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος με αφορμή την κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αχαΐας και της Ένωσης Προπονητών της περιοχής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στο περιθώριο της εκδήλωσης στο sportin.gr για τον Ελληνικό ποδόσφαιρο, την τοπική ένωση, την ανάπτυξη στην Αχαΐα, την Παμαχαϊκή, τον Λεβέντη και τον Κώστα Κατσουράνη.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος μεταξύ άλλων στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο που παίζει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάπτυξή του, στην σημασία του Ερασιτεχνικού αθλητισμού,  στη μεγάλη και μακρόχρονη ιστορία της Παναχαϊκής, στο πάθος του Κώστα Κατσουράνη και την ανάγκη να εμφανιστούν και άλλοι σαν αυτόν στο ποδόσφαιρο, ενώ προσδιόρισε με σαφήνεια τον ρόλο που έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέναντι στις ομάδες και τους…. ιδιοκτήτες τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε αλληγορικά σε ανάλογη ερώτηση που του έγινε για τον «ασθενή» που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο, και τις παθογένειες που το ακολουθούν δείχνοντας αισιόδοξος για την επόμενη μέρα και σίγουρος πως με πολύ δουλειά, αυτό θα γιατρευτεί.

«Ο ασθενής είναι άρρωστος, όμως δεν θα τον αφήσουμε να πεθάνει. Η θεραπευτική αγωγή έχει ξεκινήσει, οι δόσεις είναι ισχυρές. Σταδιακά η δοσολογία θα μειώνεται και κάποια στιγμή (σ.σ. το Ελληνικό ποδόσφαιρο) θα σταθεί στα πόδια του».

Με τα καλύτερα λόγια για την τοπική ΕΠΣ μίλησε ο Β. Γραμμένος, που άλλωστε τον στήριξε και στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναγνώρισε το έργο και την διάθεση της διοίκησης και τόνισε την πλήρη στήριξη και σύμπραξη του στο έργο της.

«Η Ένωση της Αχαΐας είναι μια μεγάλη ένωση. Είχα προλάβει να γνωρίσω, και είναι μια μεγάλη τιμή για μένα, στα πρώτα παραγοντικά μου βήματα τον Ανδρέα Κάνιστρα.  Με συνδέει λοιπόν μια παλιά σχέση με την Αχαΐα.

Ο Άγγελος Δανιήλ και οι συνεργάτες του είναι άνθρωποι που μοχθούν για το ποδόσφαιρο και κυρίως γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Άκουσα με προσοχή τις τομές που προτείνουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό άλλωστε είπα ότι συμφωνώ απόλυτα και συντάσσομαι μαζί τους.

Είναι πράγματα που εφάρμοσα και εγώ παλιότερα στην ΕΠΣ Μακεδονίας.  Νομίζω ότι θα δει καλύτερες μέρες το Αχαϊκό ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τις διαμάχες μεταξύ των μεγάλων-και μη- ομάδων, την παραφιλολογία που ακούγεται και τα κατά καιρούς βέλη κατά της ΕΠΟ από τον εκάστοτε θιγμένο ή νιόθων αδικημένο ιδιοκτήτη, ο πρόεδρος ήταν σαφέστατος ως προς τον ρόλο της Ομοσπονδίας και την στάση της απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

«Δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει η ΕΠΟ σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες. Η Ομοσπονδία κάνει τη δουλειά της. Το τι κάνει ο κάθε επιχειρηματίας είναι δικό του ζήτημα, αρκεί να μην βλάπτει το ποδόσφαιρο. Τότε επεμβαίνει η Ομοσπονδία. Όλα τα υπόλοιπα όμως ας τα διαχειριστούν…».

Πλήρως ενημερωμένος για την Παναχαϊκή και την ιστορία της έδειξε τέλος ο Βαγγέλης Γραμμένος, που αναφέρθηκε στον επιστήθιο φίλο του Κώστα Λεβέντη αλλά έβγαλε και την… ατάκα της βραδιάς, λέγοντας πως ανθρώπους σαν τον Κώστα Κατσουράνη (και τον Κώστα Χαλκιά) χρειάζονται όλες οι… Παναχαϊκές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Μιλάμε για μία ιστορική ομάδα. Μου δίνεται η ευκαιρία να σας πω ότι ο Κώστας ο Λεβέντης, παλιός σέντερ μπακ της Παναχαϊκής επί εποχής Δαβουρλή, Στραβοπόδη Λεβεντάκου, Καλφίν, είναι επιστήθιος και αδερφικός μου φίλος.

Μιλάμε συχνά, θα με πάρει να με ρωτήσει τι κάνω και αγαπάει πολύ την Παναχαϊκή (σ.σ. Λεβέντης). Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μου έμαθε ότι η Παναχαϊκή είναι «μια ιστορία ολόκληρη». Δεν θα ξεχάσω αυτήν την φράση του.

Θεωρώ ότι είναι από τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, η θρυλική Παναχαϊκή. Είναι σε καλά χέρια όμως γιατί και ο Κώστας (σ.σ. Κατσουράνης) και ο Κώστας Χαλκιάς είναι παιδία που αγαπούν με πάθος το ποδόσφαιρο.

Τέτοιους ανθρώπους θέλει, όχι μόνο η Παναχαϊκή, αλλά όλες οι Παναχαϊκές της χώρας».

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech