Χάποελ Χολόν-Προμηθέας: Ψάχνουν το βήμα πρόκρισης στην Ουγγαρία οι Πατρινοί

Τρίτη, Φεβρουάριος 6, 2024 - 12:00μμ
Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στα playoffs

Ο Προμηθέας Πατρών καλείται απόψε να δώσει ένα κρίσιμο ματς στη φάση των «16» του Basketball Champions League, αντιμετωπίζοντας τη Χάποελ Χολόν (22:00, Cosmotesport 5) στο ουδέτερο Σζομπαθέλι της Ουγγαρίας, για την 3η αγωνιστική των ομίλων.
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που βρίσκεται στον Λ' γκρουπ είναι στην 3η θέση με ρεκόρ 1-1 και ισοβαθμεί με την αποψινή αντίπαλός της: κάτι τέτοιο σημαίνει πως με ένα «διπλό» θα εκτοξεύσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στα playoffs, ενώ θα έχει την ισοβαθμία με το μέρος της, με το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Από την άλλη, η Μούρθια είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με το απόλυτο (2-0), ενώ η ΑΕΚ Betsson βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς νίκη ακόμα (0-2), έχοντας ηττηθεί τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Ουγγαρία.
Στα αγωνιστικά, ο Προμηθέας δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει μια νίκη, που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά. Μετά την επικράτηση επί της ΑΕΚ (80-79, 23/01) μετράει τρεις σερί ήττες, δύο για το πρωτάθλημα και μία για την Ευρώπη: με 89-84 από τον Λαύριο, ενώ μεσοβδόμαδα είχε καλή εικόνα στην Ισπανία χωρίς να πάρει κάτι περισσότερο κόντρα στη Μούρθια (90-81) και προχτές (04/02) κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με το βαρύ 81-57.
Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ταξιδεύει πλήρη στην Ουγγαρία χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής και θα ψάξει το ροζ φύλλο που είναι ικανό να αλλάξει το μομέντουμ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στην αντίπερα όχθη, η Χάποελ Χολόν νίκησε την ΑΕΚ Betsson με 79-68, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη φάση των «16», σε ένα παιχνίδι που διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τις κρίσιμες αποφάσεις, διατήρησε το προβάδισμα που είχε από τη δεύτερη περίοδο και ισοφάρισε το ρεκόρ της στο ΒCL (1-1). Στις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, η ισραηλινή ομάδα έφτασε κοντά στο θρίαμβο κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά στις λεπτομέρειες γνώρισε την ήττα με 84-86 και υποχώρησε στο 5-4 και στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Υποστήριξη: SilkTech