Η Ακαδημία των Σπορ έχει γενέθλια και γίνεται 30 χρονών

Τετάρτη, Ιανουάριος 10, 2024 - 4:00μμ
Ξεκίνησε με μαθητές του 42ου Δημοτικού Σχολείου, με προπονητή τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο

Τα 30 της χρόνια γιορτάζει η Αθλητική Ενωσης Πάτρας Ακαδημίας των Σπορ, που ιδρύθηκε το 1994.

Ξεκίνησε με πρώτο άθλημα το χάντμπολ με τμήματα Ανδρών και Γυναικών με αθλητές και αθλήτριες που ήταν τότε μαθητές και μαθήτριες στο 42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και με προπονητή τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, που βρίσκεται και τα 30 χρόνια συνεχόμενα στον Σύλλογο.
Το δεύτερο τμήμα που δημιουργήθηκε ήταν το βόλεϊ Ανδρών, που συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ, με προπονητή τον νυν αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Αντωνόπουλο. Ακολούθως ιδρύθηκαν τμήματα μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών, που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, με γενικό αρχηγό τότε τον αείμνηστο Νίκο Κορκό. Στη συνέχεια ιδρύθηκε τμήμα σκάκι, με παρότρυνση του Γιώργου Γεωργόπουλου, με συμμετοχές στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της τότε ΕΣΣΠ.
Το τελευταίο τμήμα που δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια είναι του Skateboarding και Inline Speed Skating και συμμετείχε στο πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα skateboarding που διοργανώθηκε, με υπεύθυνη την Αργυρώ Λοτσάρη, ενώ είναι μέλος της Ε.Ο.ΤΡ.
«Εχω την τύχη να προεδρεύω στην επέτειο των 30 χρόνων συνεχόμενης παρουσίας του σωματείου μας στα αθλητικά δρώμενα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ, Χρήστος Δεβελέγκας και πρόσθεσε:«Εχουμε προγραμματίσει να γιορτάσουμε την επέτειο με αθλητές, αθλήτριες, τα μέλη μας, διάφορους φίλους του Συλλόγου, υποστηρικτές και χορηγούς που διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσθέσει έστω και ένα λιθαράκι από τη μεριά τους, ώστε ο οργανισμός μας να βαδίζει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια».

Υποστήριξη: SilkTech