Συνελήφθη ο δράστης για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Κυριακή, Δεκέμβριος 10, 2023 - 12:07μμ
φωτ. αρχείου

Συνελήφθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης στου Ρέντη, ο οποίος φέρεται να πέταξε την φωτοβολίδα που χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 18χρονο που ομολόγησε ότι αυτός ήταν που πέταξε τη φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο του Ρέντη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό. Ο 31χρονος αστυνομικός έκτοτε δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.  Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τις έρευνες για τα δραματικά γεγονότα στου Ρέντη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως «υπάρχουν πληροφορίες για άτομα, που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση κατά αστυνομικών».

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων που εξετάζεται. Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι που επιτέθηκαν στον 31χρονο αστυνομικό χωρίς αιτία».

Σημειώνεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό, τη νύχτα των επεισοδίων χούλιγκανς έριξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Law & Order για τον «οργανωτή» των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο καθοδηγητής φέρεται να είναι ένα άτομο ηλικίας 35-40 χρόνων, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια.

Αυτός σύμφωνα με τον 18χρονο τους είπε να πάνε έξω να την «πέσουν» σε αστυνομικούς και τους έδωσε πολεμοφόδια και ναυτικές φωτοβολίδες, που ήταν σε ένα σημείο έξω από το γήπεδο.

«Δεν ήξερα πώς να την χρησιμοποιήσω και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή το ίδιο άτομο». Ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν είδε το πρόσωπό του γιατί φορούσε full face με τους αστυνομικούς να μην τον πιστεύουν. Έχει περιγράψει τα ρούχα του, με τους αστυνομικούς να ερευνούν καρέ καρέ το βίντεο εσωτερικά του γηπέδου, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Ο 18χρονος έπαιρνε συχνά εισιτήρια από τον σύνδεσμο και αυτήν τη φορά όταν του έδωσαν του είπαν ότι πάνε στον αγώνα για να κάνουν επεισόδια και επιθέσεις στους αστυνομικούς.

«Ήθελα να ρίξω προς τα πάνω, αλλά από το τράβηγμα και την ανάκρουση η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω, στροβιλίστηκε, έκανε ένα γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο πόδι τον αστυνομικό. Ήταν στα 20-30 μέτρα από μένα, τον είδα να γονατίζει και άλλους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω του. Έβλεπα τη φωτιά πάνω στο πόδι του. Σοκαρίστηκα μπήκα στο γήπεδο, είπα στον 15χρονο αδερφό μου ότι χτύπησα έναν αστυνομικό, το είπα και στον φίλο μου που ήμασταν μαζί, και σε έναν ακόμη που πήρα τηλέφωνο. Όταν πήγα στο σπίτι το είπα στον μεγαλύτερο αδερφό μου και στη νύφη μου».

Όταν έμαθε πόσο σοβαρά τραυματισμένος ήταν ο αστυνομικός σοκαρίστηκε και πήγε στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού να ανάψει ένα κερί για να ζήσει ο αστυνομικός, όπως υποστήριξε.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία δεν ήταν αυτά που εμπλέκονταν, αλλά περιόρισαν τον κύκλο υπόπτων.

Κατέληξαν σε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και τον αναγνώρισαν και άλλοι. Ο μάνατζερ του τράπερ βρισκόταν στο γήπεδο, έχει καταθέσει και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει καθοδηγητικό ρόλο.

Ο φερόμενος καθοδηγητής του 18χρονου δεν ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, όπως αναφέρει.

Υπήρχαν και άλλα τουλάχιστον τέσσερα άτομα που φαίνεται να είχαν καθοδηγητικό ρόλο και τους είχαν πει εκ των προτέρων ότι πάνε για επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έχουν 6-7 άτομα, που στο παρελθόν φέρεται να είχαν καθοδηγητικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση επεισοδίων και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες. Κάποιοι από αυτούς είναι και στους προσαχθέντες.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Από οπαδούς προήλθε η πληροφορία για τον 18χρονο που το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έριξε ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός.
Ειδικότερα, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ.να κρατήσει μετά τα επεισόδια τα άτομα μέσα στο γήπεδο απαγορεύοντας την έξοδο λειτούργησε καταλυτικά για την εξέλιξη των ερευνών.
Και αυτό γιατί οι πρώτες πληροφορίες για τον 18χρονο προήλθαν από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και τον είχαν ακούσει μετά τα επεισόδια να αναφέρεται στις πράξεις του.
Αυτό που ψάχνουν πλέον οι Αρχές μέσα από καταθέσεις και στοιχεία είναι τα άτομα που έδωσαν τη φωτοβολίδα στον 18χρονο και ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 18χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, όταν ήταν ανήλικος, για οπαδική βία, χωρίς να του επιβληθεί κάποια ποινή.
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που το βράδυ της Πέμπτης έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.
Ο 18χρονος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών φέρεται να έχει περιγράψει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πώς πήρε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο, πώς την πέταξε και πώς αυτή αφού χτύπησε στο έδαφος χτύπησε τον αστυνομικό τον οποίο είδε να γονατίζει.
ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου δράστη για τα επεισόδια στου Ρέντη και το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.
Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:
-Απόπειρα ανθρωποκτονίας
-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
-Βιαιοπραγία από κοινού
-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΡΑΣΤΗ

Στη ΓΑΔΑ κατευθύνεται αυτή την ώρα ο πατέρας του 18χρονου ο όποιος συνελήφθη πριν από λίγη ώρα καθώς φέρεται να ομολόγησε πως έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη τραυματίζοντας σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.
Ο 18χρονος βρισκόταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες από τα επεισόδια της Πέμπτης αλλά αργά το βράδυ της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος. Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μιλά στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του 18χρονου.
«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», λέει ο πατέρας του 18χρονου ενώ τονίζει πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.
«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», αναφέρει ο ίδιος.

ΔΡΑΣΤΗΣ

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης ρίχνουν οι πρώτες πληροφορίες από όσα είπε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο. Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαριά στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξε 18χρονος χούλιγκαν ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.
«Να καταβάλετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να σώσετε το παιδί μου, είναι άδικο να πεθάνει», είναι τα λόγια που φέρεται να είπε ο πατέρας του αστυνομικού στους γιατρούς.
Ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού τους είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ άνδρες της αστυνομίας δεν έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το νοσοκομείο για να συμπαρασταθούν στους γονείς του αστυνομικού.

ΕΛΠΙΔΕΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει νοσηλευόμενος ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλγιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής υπήρξαν τα πρώτα καλά νέα για την αντίδρασή του οργανισμού του στη μάχη που δίνει με τα βαρύτατα τραύματά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια ελάχιστη βελτίωση καθώς φαίνεται ότι έχει περιοριστεί μεγάλη αιμορραγία.Παράλληλα οι γιατροί προχωρούν σε σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια επίπτωση.

Οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα εκ νέου σε καθαρισμό του τραύματος του νεαρού αστυνομικού στο πόδι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Σαββάτου

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου γινόταν λόγο για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά στο ιατρικό ανακοινωθέν.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ

Με κάθε διαθέσιμο μέσο συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό εκείνων των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση που προκάλεσε τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που τον πέτυχε στο πόδι.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτο τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

Η κατάθεση του συναδέλφου του 31χρονου

Στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού περιγράφει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση» ενώ κάνει λόγο για πολλές φωτοβολιδες που έπεσαν, ναυτικού τύπου, μια εκ των οποίων «βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό».

«Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί» πρόσθεσε στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του τραυματία αστυνομικού.

Περιγράφοντας, δε, την επίθεση που κράτησε περίπου 10-15 λεπτά ο αστυνομικός λέει ότι «έριχνα ν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις».

Την εικόνα περί προσχεδιασμένης επίθεσης ενισχύει η πληροφορία που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ΣΚΑΪ ότι ερευνάται η παρουσία δύο ατόμων εκτός του γηπέδου στου Ρέντη για τα οποία υπάρχει η εικόνα ότι έδιναν οδηγίες στην ομάδα των χούλιγκαν, η οποία επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα δύο άτομα αυτά αποχώρησαν αμέσως μετά την επίθεση και έτσι ξέφυγαν απο την επιχείρηση της ΕΛΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 424 ατόμων από το «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους εξετάζουν βίντεο από κινητά τηλέφωνα, καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία είναι πιθανόν να φωτίσουν όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την οργή του για τα τελευταία δραματικά γεγονότα στου Ρέντη, με τη δολοφονική επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού που χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Κυριάκος Μητσοτάκης με την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό.

«Πριν περάσω στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα, θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη «σκιά» του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη. 

Σημειώνεται πως αύριο, Δευτέρα (11.12.23) κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις που «κλείδωσαν» χθες στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή και του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, για να σπάσει το «απόστημα» της οπαδικής βίας.

Τα μέτρα, όπως λένε οι πληροφορίες, θα είναι σκληρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι συζητήθηκαν η διακοπή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας.

Επίσης, συζητήθηκε οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα.

Η σχετική ανάρτηση Μητσοτάκη

Τώρα, πριν περάσω στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα, θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, και ελπίζω πραγματικά να βρήκατε κάτι που να σας ενδιαφέρει, να σας αφορά, να σας δίνει αισιοδοξία! Καλή Κυριακή!

Υποστήριξη: SilkTech