Ο Δήμος Ντικούδης παρουσίασε το βιβλίο που δεν διάβασε ποτέ

Τετάρτη, Απρίλιος 10, 2024 - 10:21πμ
Το «All Around», αποτελεί ένα εγχειρίδιο για νέα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ, αλλά και τους γονείς τους

Το απόσταγμα της σοφίας που του έφερε ο χρόνος και οι εμπειρίες από τον χώρο του μπάσκετ μοιράζεται ο Δήμος Ντικούδης.

Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «All Around», παρουσιάστηκε σε βιβλιοπωλείο του Συντάγματος από την MVPublications και δεν πρόκειται για ένα ακόμη αυτοαναφορικό σύγγραμμα, αλλά περισσότερο για ένα εγχειρίδιο, που έχει σκοπό να βοηθήσει τα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, αλλά και τους γονείς προκειμένου να σταθούν αρωγοί δίπλα τους και όχι τροχοπέδη.
«Αναφέρω πως είναι το βιβλίο που δεν διάβασα ποτέ, γιατί περιλαμβάνει πράγματα που θα ήθελα να μου έχει πει κάποιος όταν ξεκινούσα. Σκοπό έχει να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές, ώστε να είναι πιο συνεπείς και χρήσιμοι, όχι μόνο για την ομάδα τους αλλά και την κοινωνία», τόνισε στην εκδήλωση ο Δήμος Ντικούδης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης σε μια κατάμεστη αίθουσα από πλήθος ανθρώπων του μπάσκετ και όχι μόνο.
«Διαβάζοντας το βιβλίο του Δήμου τον εκτίμησα ακόμη περισσότερο. Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα κατάλαβα πως είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει ευθεία, έχει ήθος και αρχές, σπάνια πράγματα στις μέρες μας. Γι' αυτό και είναι ευτυχία για μας που τον έχουμε στην ομοσπονδία και σε μια τόσο σημαντική θέση, όπως αυτή του υπεύθυνου εθνικών ομάδων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής, συνοδοιπόρος του Δήμου Ντικούδη για πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό, πλέον και στην ΕΟΚ (ως υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος), είπε: «Πολλές από τις σελίδες του βιβλίου θεωρώ πως θα μπορούσα κάλλιστα να τις έχω γράψει κι εγώ. Έχουμε πολλά κοινά βιώματα με τον Δήμο και είμαι σίγουρος πως όσα αναφέρει είναι πολύ χρήσιμα για κάθε νέο παιδί που παίζει μπάσκετ, αλλά και το περιβάλλον του».
Η αθλητική ψυχολόγος, Γλυκερία Σκούρα, που ήταν και επιστημονική συνεργάτιδα του Δήμου Ντικούδη κατά τη συγγραφή του βιβλίου, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ψυχική υγεία των αθλητών, τόσο των εκκολαπτόμενων, όσο και των φτασμένων, αλλά και όσων μετά από μια καριέρα ετών βάζουν τέλος στην καριέρα τους και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα δεδομένα της επόμενης ημέρας.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, ο άλλοτε συμπαίκτης του Δήμου Ντικούδη στην Εθνική ομάδα Θοδωρής Παπαλουκάς, ο νέος γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, ο αρχηγός του Πανιωνίου Δημήτρης Βεργίνης, ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ Ντίνος Σβερκούνος, οι δύο θρύλοι του μπάσκετ γυναικών και συνεργάτιδες της ομοσπονδίας, Εβίνα Μάλτση και Άννυ Κωνσταντινίδου, ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης, ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών Κώστας Παπαδόπουλος, καθώς επίσης η σύζυγος και τα παιδιά του συγγραφέα.

Υποστήριξη: SilkTech