Ήττα σοκ (0-1) από τον Αιγινιακό στην Αγυιά

Σάββατο, Φεβρουάριος 17, 2018 - 5:21μμ

Το μυαλό τους στο Καρναβάλι είχαν οι παίχτες της Παναχαϊκής. Οι «κοκκινόμαυροι» στη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση γνώρισαν ήττα σοκ στην Αγυιά (0-1) από τον Αιγινιακό.

Η ομάδα της Αθήνας ήρθε στην Πάτρα με το μυαλό στα μετόπισθεν, έπαιξε πολύ έξυπνα και πήρε μια παλικαρίσια νίκη, αν και στην θεωρία έμοιαζε ποιοτικά πιο αδύναμος από τους γηπεδούχους.

Η Παναχαϊκή με αυτή την ήττα έχασε τη δεύτερη θέση, καθώς ο ΟΦΗ πέρασε εύκολα με 0-3 από την Σπάρτη, αλλά και το αήττητο της έδρας της που κρατούσε 1,5 χρόνο.

Οι «κοκκινόμαυροι» δεν μπήκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης στο παιχνίδι και δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να απειλήσουν τους φιλοξενούμενους με συνεχόμενη πίεση και ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Παναχαϊκή να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τον Αιγινιακό να δημιουργεί ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να είναι επικίνδυνοι σε κάθε τους αντεπίθεση.

Η Παναχαϊκή δεν θορυβήθηκε από τις πρώτες ευκαιρίες στην εστία του Σούλη και το πλήρωσε στο 25ο λεπτό με τον Σοφιάννη να ανοίγει το σκορ με πολύ όμορφη κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Παναχαϊκή προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά πιο κοντά στο γκολ έμοιαζε ο Αιγινιακός, σε κάθε του ανάπτυξη από τον άξονα ή από τα πλάγια.

Οι «κοκκινόμαυροι» ήταν σε πολύ κακή μέρα, το ίδιο και ο προπονητής τους, που προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα από το μισάωρο αλλά δεν βοήθησε καθόλου από τον πάγκο την ομάδα.

Οι γραμμές δεν είχαν συνοχή, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής έκαναν συνεχόμενα λάθη και έτσι δεν μπορούσε να υπάρξει οργανωμένη πίεση στην άμυνα του Αιγινιακού στην πρώτη ώρα παιχνιδιού.

Στο τελευταίο μισάωρο η Παναχαϊκή αύξησε την πίεσή της, ο Αιγινιακός υποχώρησε και τότε ανέλαβε δράσει ο Τόλιος με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων, κυρίως απέναντι στον Ελευθεριάδη.

Πάντως και αυτές οι ενέργειες προήρθαν από την ατομική ικανότητα των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής και από την πίεση που ένιωσε η άμυνα των φιλοξενούμενων και όχι από το στρωτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο που μας είχαν συνηθίσει να παίζουν οι «κοκκινόμαυροι» σε όλο το φετινό πρωτάθλημα.

Γκολ: Σοφιάννης 25’

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Γκίνο, Σωτηράκος, Φωτάκης (Μουστακόπουλος 46’), Ελευθεριάδης, Πολυχρόνης (Βασιλείου 68’), Ντάσιος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μασούρας (Στεργίδης 29’), Μωραϊτης

Αιγινιακός (Νικολαϊδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης, Πολύζος, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι (Ανδρικόπουλος 59’), Σοφιάνης (Μπιλάλι 74’), Πέριτς (Ζούρκος 80’), Παπαδόπουλος

 

Υποστήριξη: SilkTech